Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubio je legitimitet

Obama: Gadafi bi trebao odmah odstupiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski čelnik Moamer Gadafi izgubio je legitimitet i trebao bi odmah odstupiti s vlasti, izjavio je američki predsjednik Barack Obama tijekom telefonskog razgovora s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, objavila je Bijela kuća.

'Predsjednik je ustvrdio da kada je masovno nasilje protiv vlastitog naroda jedino sredstvo koje nekog čelnika održava na vlasti, tada je taj čelnik izgubio legitimitet i treba svojim odlaskom učiniti ono što je najbolje za njegovu zemlju', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz i Angela Merkel (Foto: AFP) Unatoč razlikama u politici Merkel i Kurz složni: "Treba pojačati napore da se zaustave migranti koji ulaze u Europsku uniju" Prosvjed u Chemnitzu (Foto: AFP) - 2 Sukobile se kranja desnica i ljevica Kaos u njemačkom Chemnitzu: Policija prosvjednike tjerala vodenim topovima, najmanje dvoje ozlijeđenih



U tom priopćenju se ne navodi Gadafijevo ime ali kaže se da su Merkel i Obama ponovili svoju potporu pozivu libijskog naroda na poštivanje univerzalnih ljudskih prava.

>> Gadafijevi pristalice nude novac i kalašnjikove za prijelaz na njihovu stranu

Ranije Bijela kuća nije pozivala na smjenu Gadafija već je, kao i u slučaju ranijih pobuna u arapskim zemljama, navodila da samo stanovnici Libije imaju pravo odabrati tko će im biti na čelu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene