Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Zelenortska Republika:

Obalna straža ne zna gdje je Arctic Sea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik obalne straže Zelenortske Republike izjavio je u nedjelju navečer u Praii da ne zna gdje je Artic Sea u ovom času, potvrdivši ipak da je prije nekoliko dana dobio informaciju da je brod 'na 400 milja od Zelenortske Republike'.

Odgovarajući na pitanje o položaju broda, potpukovnik Antonio Monteiro je rekao: 'Nemamo izravnu vezu s brodom. Dobili smo informaciju da je brod 12. i 13. kolovoza, ako se ne varam, bio na 400 milja od Zelenortske Republike, ploveći kursom od 188 stupnjeva, dakle bio je u međunarodnim vodama.' 'Zasad je to jedina sigurna informacija koju smo dobili', dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zanimljivi rezultati Može li pojava nove stranke uzdrmati političku scenu u Hrvatskoj? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Ne znaju se detalji otmice Pirati i posada broda Arctic Sea stigli u Moskvu

>> VIDEO: Arctic Sea uskoro bez zaliha

Zelenortski otoci nalaze se u Atlantskom oceanu, oko 450 kilometara od obala Senegala. 'Brod bi već mogao biti južno od zelenortskih otoka, budući da plovi brzinom između 15 i 20 čvorova', rekao je u subotu navečer izvor u vojnoj hijerarhiji Zelenortske Republike.

Istraga je pokrenuta nakon sumnje da su pirati oteli teretni brod koji plovi pod malteškom zastavom, a prije više od dva tjedna je nestao i za njega je u Finskoj zatražena otkupnina, objavile su danas malteške pomorske vlasti. Govoreći o 'općim značajkama nasilne otmice i teškoj prijetnji za život i zdravlje' ruske posade, glasnogovornik nije htio otkriti druge pojedinosti.

Ruska mornarica mu je za petama

Arctic Sea, o kojemu nema nikakve vijesti od 31. srpnja kada je isplovio iz La Manchea, primijećen je ispred obala Zelenortske Republike. Ruska mornarica mu je za petama, uz pomoć NATO-a. Malteške pomorske vlasti (MMA) rekle su za agenciju France Presse da se Malta pridružuje Švedskoj i Finskoj u istrazi o zagonetnu nestanku toga broda.

Arctic Sea, brod za rasuti teret, 23. srpnja krenuo je iz Finske prema Alžiru s pošiljkom drvenih trupaca vrijednom nešto više od milijun eura.

Brod je dvaput napadnut: na Baltičkom moru, u noći dok je isplovljavao, kako je izvijestila švedska policija, i 'ispred obala Portugala', kako navodi Europska komisija koja nije rekla kada se to dogodilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene