Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I što dalje?

O sastanku Putin-Porošenko: 'Bilo je srdačno i pozitivno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak navečer u Minsku je završio sastanak ruskoga predsjednika Vladimira Putina i ukrajinskog Petra Porošenka, izvijestio je glasnogovornik Kremlja, a šefica vanjske politike EU-a Catherine Ashton rekla je kako je razgovor bio "srdačan i pozitivan".

Sastanak je održan nakon multilateralnih pregovora s ostalim čelnicima koji su tražili rješenje krize u Ukrajini. Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, domaćin pregovora ocijenio ih je "teškima".

Pročitajte i ovo Kremlj Najavljen oštar odgovor Kremlj poslao ozbiljnu prijetnju Zapadu: "Zbog glupe odluke pouzdanost nestaje preko noći" Njemačka policija Istraga je u tijeku Dvojica Ukrajinaca izbodena u trgovačkom centru u Njemačkoj: Ubio ih Rus

Ashton, koja je sudjelovala u pregovorima kazala je kako je ukazala na potrebu prekida vatre u Ukrajini, odgovarajuću kontrolu na granicama, mogućnost isporuke humanitarne pomoći u skladu s međunarodnim zakonom te na politički proces koji će omogućiti rješenje unutarnjih razmirica u Ukrajini.

'Danas se odlučuje o sudbini moje zemlje i Europe'

"Bilo je srdačno i pozitivno. Osjećalo se da je teret na svima. Svi su se trudili da daju sve od sebe kako bi se pronašlo najbolje rješenje ovoga problema", kazala je Ashton novinarima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene