Obavijesti Video Pretražite Navigacija

O.J. Simpson oslobođen uz jamčevinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Las Vegasu odredio je bivšoj zvijezdi američkog nogometa, O. J. Simpsonu, oslobađanje uz jamčevinu od 125 tisuća dolara. O.J. je optužen za otmicu, oružani napad i navodnu pljačku sportskih suvenira u hotelu u Las Vegasu.

Tužiteljstvo je u utorak objavilo da Simpsona tereti u 11 točaka za kaznena djela otmice s uporabom vatrenog oružja, oružanu pljačku i oružani napad, za što mu, ako ga sud proglasi krivim, prijeti kazna doživotnog zatvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USKOK se može žaliti na odluku Sud prihvatio jamčevinu: Zdenka Peternel može se braniti sa slobode Slika nije dostupna Velika cijena slobode Januković traži za slobodu Timošenko 7 milijardi dolara

Danas su predmetni tužitelj i branitelj Yale Galanter objavili kako su postigli sporazum o puštanju na slobodu O. J. Simpsona uz jamčevinu od 125 tisuća dolara, predaju putovnice, zabranu kontakta sa svjedocima, žrtvama i suoptuženicima.

Sudac Joe Bonaventure Jr. prihvatio je sporazum optužbe i obrane, upozorio Simpsona kako ne smije putovati izvan SAD, te da mora izbjegavati kontakte sa svim osobama povezanim s predmetom osim odvjetnika te odredio iduće ročište za 22. listopada.

Od Simpsona, koji je doveden u sudnicu u plavom zatvoreničkom odjelu i u lancima, na današnjem pojavljivanju pred sudom nije zatraženo da se izjašnjava o krivnji, a njegov odvjetnik je najavio kako će njegov branjenik zanijekati krivnju.

'Očekujemo da će O. J. Simpson ubrzo biti procesuiran i oslobođen', rekao je odvjetnik Galanter na konferenciji za novinare nakon saslušanja, koje su izravno prenosile američke TV mreže.

Incident zbog kojeg se tereti Simpson i još trojica njegovih
suučesnika, dogodio se u hotelskoj sobi kasina Palace Station u Las Vegasu, gdje su optuženi navodno, fingirajući interes za kupnju, uz prijetnju oružjem oduzeli dvojici kolekcionara sportskih suvenira nekoliko vrijednih predmeta, za koje Simpson tvrdi da su mu prethodno ukradeni.

Riječ je o loptama za američki nogomet sa Simpsonovim potpisom, lopticama za baseball s potpisima slavnih igrača, fotografijama i sportskim trofejima, ukupne vrijednosti oko 100.000 dolara.

Kolekcionari Alfred Beardsley i Bruce Fromong prijavili su slučaj policiji, a Fromong je kasnije doživio srčani udar. Posrednik u 'trgovini' Tom Riccio diktafonom je snimio incident i prodao snimku web portalu TMZ.com, a današnji LA Times otkriva njegovu dugu kriminalnu prošlost.

Trojica Simpsonovih suučesnika, oslobođeni su ubrzo nakon uhićenja u nedjelju.

O. J. Simpson je 1994. u 'suđenju stoljeća' u SAD oslobođen optužbi za ubojstvo supruge Nicole Brown Simpson i njezinog prijatelja Rona Goldmana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene