Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK se može žaliti na odluku

Sud prihvatio jamčevinu: Zdenka Peternel može se braniti sa slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao jamčevinu sud je prihvatio stan od 50-ak četvornih metara čija je vrijednost procijenjena na 487 tisuća kuna. Peternel ostaje u Remetincu jer USKOK ima pravo žalbe na odluku.

Zdenki Peternel, bivšoj pročelnici ureda Nadana Vidoševića s kojim je trenutno suosumnjičena u slučaju Remorker, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u srijedu je prihvatio jamčevinu i odobrio joj obranu sa slobode, no ona još ostaje u Remetincu jer Uskok na tu odluku ima pravo žalbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika cijena slobode Januković traži za slobodu Timošenko 7 milijardi dolara Slika nije dostupna Namještanje utakmica Neočekivano: Šapina pušten uz jamčevinu

Sud je, kao jamčevinu, prihvatio stan od 50-ak četvornih metara čija je vrijednost procijenjena na 487 tisuća kuna. Upis hipoteke bivša je predstojnica ureda predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) ponudila prošlog tjedna kao jamstvo da tijekom istrage neće pobjeći i da će se odazivati na pozive pravosudnih tijela.

Vidoševićeva desna ruka davala iskaz čak SEDAM SATI!

O žalbi na jamčevinu odlučivati će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

U Remetincu je od listopada

Peternel je u Remetincu od listopada prošle godine, a sredinom siječnja istražni joj je zatvor na zahtjev Uskoka produljen zbog opasnosti da bi na slobodi mogla utjecati na neispitane svjedoke.

Akcija Remorker pokrenuta je nakon što je Igor Premilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru sa Zdenkom Peternel i marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK i potom ga u gotovini 'opranog' vraćao u Hrvatsku.

Vidoševića je s cijelim slučajem povezao Komerički, dok Peternel, po tvrdnjama svoje obrane nikada nije svjedočila protiv bivšeg šefa.

Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK-a jedan je od krakova afere Remorker, dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod Uskokovim istragom. Istraga je naknadno proširena i na tvrtku Piramida, a Vidoševića se tereti i da je Komorinim novcem plaćao uknjižbu obiteljske vile i kćerinog stana u Zagrebu.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene