Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje u kućnom pritvoru

O izručenju Assangea sud će odlučivati 7. i 8. veljače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski sud će o zahtjevu Švedske za izručenje Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa, odlučivati 7. i 8. veljače, priopćio je londonski sud.

Švedske vlasti žele ispitati Australca u okviru istrage zbog silovanja, optužbe koju Assange niječe. Dvije Šveđanke su ga optužile za seksualne odnose bez prezervativa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 18 TOČAKA OPTUŽNICE Osnivaču WikiLeaksa odbijena jamčevina zbog straha od bijega: ''Heroj koji se žrtvovao da razotkrije protupravne poslove'' Julian Assange (Foto: AFP) ŽALIT ĆE SE NA ODLUKU Sutkinja blokirala zahtjev: Osnivač WikiLeaksa Julian Assange neće biti izručen SAD-u

Sudac suda u Woolwichu, u Londonu, u utorak je službeno obavijestio Assangea nakon kratkog prvog saslušanja, da će se sud o izručenju očitovati 7. i 8. veljače.

>> WikiLeaksu zbog novca prijeti gašenje

Osnivač WikiLeaksa trenutačno je u kućnom pritvoru u Engleskoj, u luksuznoj vili na osami. Nakon devetodnevnog boravka u pritvoru, pušten je 16. prosinca uz jamčevinu od 240.000 funta (2,17 milijuna kuna).

Njegovi simpatizeri ističu da je žrtva političkih spletka zbog objavljivanja tisuća službenih povjerljivih dokumenata na njegovoj stranici, koje je bilo neugodno za mnoge vlade u svijetu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene