Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Libiji

Dijelovi grada pretvoreni su u ogromno groblje: ''Bio je to trenutak potpunog horora i tišine"

Akcija spašavanja u Libiji
Akcija spašavanja u Libiji Foto: Afp
Dijelovi libijskog grada Derne pretvoreni su u ogromna groblja, a iz vode je izvučeno i tijelo djevojčice.

U Libiji se ne prestaju brojati mrtvi nakon razornih poplava koje su odnijele cijele četvrti i zbog kojih je poginulo najmanje 5300 ljudi nakon što je pucanje brana prouzročilo razorne poplave u gradu Derni. Dijelovi grada pretvoreni su u ogromna groblja, a još se uvijek najmanje 10.000 smatra nestalima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Jedno dijete preminulo u vrtiću, a troje završilo u bolnici: "Bili su samo blijedi i nisu reagirali"

Ondje se nalazi i novinar Sky Newsa, koji je opisao trenutak potpunog horora i tišine koja je zavladala dok se tijelo djevojčice izvlačilo iz blatne vode.

"Više radnika stajalo je sa strane kabine i metalnog kućišta bagera i odjednom se moglo prepoznati tijelo malog čovjeka. Uslijedilo je kolektivno užasavanje nakon što je stroj na par sekundi zabacio dvije tanke noge preko vilice bagera da bi zatim ponovo pale u vodu", prepričao je novinar.

"Bilo je to tijelo mladog djeteta od možda 10 ili 11 godina. Svi koji su tome svjedočili ostali su nijemi i zatečeni. Bilo je strašno", dodao je.

Pročitajte i ovo Otkrivena marihuana na granici s BiH - 1 32-godišnjak uhićen FOTO Policija na granici s BiH zaustavila čovjeka s velikim kovčegom, kada su ga otvorili imali su što i vidjeti

Dvojica radnika zatim su dotrčala noseći crnu vreću za djevojčicu te su pojurili natrag da bi tijelo smjestili u stražnji dio kola hitne pomoći. Novinar piše da nije sasvim jasno zašto su to napravili, ali je moguće da su samo okupljene ljude željeli poštedjeti daljnjih trauma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene