Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zabrinjavajući podaci'

Smrtonosna bolest nezaustavljivo se širi: Zabilježeno novih 200 sumnjivih slučajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 200 ljudi za koje se sumnja da su oboljeli od ebole smješteno je u izolaciju na sjeveru Sijera Leonea, objavio je u utorak Svjetski program za hranu dok se ta smrtonosna bolest nezaustavljivo širi zapadom Afrike.

Svi novi slučajevi otkriveni su ovoga tjedna u gradu Lunar u okrugu Port Loko, rekao je predstavnik te UN-ove agencije Glen Myers.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pedijatriji na nogama Najveća epidemija posljednjih godina usmrtila četvero dojenčadi: Djeca mlađa od jedne godine najugroženija Slika nije dostupna Svijetu prijeti velika pandemija ''Dogodit će se 100 posto, prije nego što očekujemo. A mi nismo spremni"

Ocijenio je da je tako veliki broj novih slučajeva 'zabrinjavajući'.

Sijera Leone je jedna od ebolom najpogođenijih zemalja sa 783 potvrđena ili sumnjiva slučaja i 334 umrlih do 15. kolovoza, pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prema WHO-u, od ebole je dosad umrlo 1.229 ljudi, samo u posljednja tri dana njih 84 što ukazuje da bolest i dalje brzo napreduje unatoč međunarodnoj mobilizaciji.

Između 14. i 16. kolovoza pojavilo se 113 novih slučajeva koji uključuju potvrđene, moguće i sumnjive slučajeve te 84 smrtna ishoda u zemljama zapadne Afrike, stoji u najnovijem izvješću.

Ukupno je od početka epidemije u ožujku WHO zabilježio 2.240 slučajeva bolesti, od kojih 1.229 sa smrtnim ishodom.

Između 14. i 16. kolovoza najviše (53) je umrlih u Liberiji uz 48 novih slučajeva. Ukupno je u toj zemlji zabilježeno 834 slučajeva zaraze od kojih je 466 umrlo.

Epidemija gazi sve pred sobom: Od ebole umrlo 1229 osoba

U Gvineji, od kuda je epidemija krenula, u tom je razdoblju umrlo 14 oboljelih i zabilježeno je 24 novooboljelih. U toj zemlji je zaraženo 534 osoba od kojih je 394 umrlo.

U Nigeriji su zabilježena tri nova pacijenta i niti jedan smrtni ishod u tri dana. U najnaseljenijoj zemlji Afrike zabilježeno je ukupno 15 slučajeva od kojih je 4 umrlo.

WHO je epidemiju ebole u zapadnoj Africi 8. kolovoza označio kao 'izvanredan događaj' i 'međunarodni zdravstveni rizik' te je preporučio izvanredne mjere u zahvaćenim zemljama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene