Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sirene u Sevastopolju

Novi udari na sjedište ruske crnomorske flote: Proglašena raketna i zračna opasnost

Sevastopolj
Sevastopolj Foto: Afp
Nakon ukrajinskog napada na sjedište ruske crnomorske flote u petak, ponovno su odjeknule eksplozije na Krimskom poluotoku.

Dan nakon uspješnog ukrajinskog napada na sjedište ruske crnomorske flote, ponovno su odjeknule eksplozije na Krimskom poluotoku, koji je Rusija anektirala 2014. godine.

"Prema prvim informacijama, protuzračna obrana radila je u Sevastopolju", napisao je ruski načelnik okupiranog teritorija Mihail Razvošejev na Telegramu u subotu ujutro.

Pročitajte i ovo Joe Biden i Vladimir Zelenski Preokret Ipak stiže pomoć: Biden obećao Zelenskom isporučiti ATACMS projektile dugog dometa?

Krhotine projektila pale su u četvrti sjeverno od grada, gdje je glavna baza crnomorske flote, dodao je. To se nije moglo neovisno potvrditi.

Na društvenim mrežama kruže fotografije oblaka dima u zraku, što sugerira da se u pogođenom području nalazi rusko skladište streljiva.

Stanovnici javljaju kako je "ponovno je proglašena raketna i zračna opasnost".

Sevastopolj Sevastopolj (Foto: X/Maria Drutska)

To je slično napadu u petak kada je ruska strana isprva govorila samo o padu krhotina projektila, ali se na kraju ukrajinski napad pokazao mnogo uspješnijim: ukrajinski projektili teško su oštetili važnu i simboličnu zgradu ruske mornarice.

Zasad se ne zna koliko je vojnog osoblja poginulo ili ranjeno u napadu u petak.

Pročitajte i ovo Nadzorna kamera snimila pljačkaše - 3 kakva nesebičnost! Pljačkaši se obukli u dostavljače i 11-godišnjaku prislonili pištolj na čelo: Njegova dirljiva molba sve je ganula do suza

Ruski dužnosnici potvrdili su da je jedna osoba poginula, ali su kasnije ispravili tu informaciju govorivši samo o jednoj nestaloj osobi.

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kirilo Budanov kasnije je u intervjuu rekao da je najmanje devet Rusa ubijeno, a 16 ranjeno, uključujući generale.

Pročitajte i ovo Eksplozija Tajvan nesreća na Tajvanu Petero mrtvih u strašnoj eksploziji u tvornici: Ljudi su zarobljeni u ruševinama, više od 100 ozlijeđenih

Pročitajte i ovo Razbojništvo u ljekarni - 1 razbojništvo u Koprivnici "Mladić je krenuo u ljekarnu i vidio kroz staklo muškarce s pištoljima": Policija noćas uhitila razbojnike

Ruski rat protiv susjedne Ukrajine u petak je ušao u 20. mjesec.

Brodovi ruske crnomorske flote redovito raketiraju ukrajinske gradove.

Ukrajinska vojska zadnjih je tjedana u više navrata oštetila ruske vojne objekte - među ostalima i na Krimu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene