Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva snažna podrhtavanja tla

Potres magnitude 7,1 pogodio Japan, ukinuto upozorenje na tsunami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je i danas novi potres od 7,1 po Richteru zatresao Japan, izdano je upozorenje za tsunami. Ubrzo se Japan zatresao ponovno i to na 7,4. Oba su se potresa dogodila u blizini Kumamotoa.

Potres magnitude 7,1 pogodio je u subotu rano ujutro po lokalnom vremenu južni Japan, zbog čega je izdano upozorenje na tsunami, koje je kasnije ukinuto, a nema izvještaja o nikakvim neredovitim pojavama u trima nuklearnim centralama u tom području.

Pročitajte i ovo Potres u Japanu Preživjela je Čudo u Japanu: Spasioci iz ruševina izvukli ženu više od 72 sata nakon potresa Japan nakon potresa - 1 72 kritična sata Panična utrka s vremenom dok se traže preživjeli ispod ruševina: "Moramo skupiti svu preostalu snagu"

Za sada nema izvješća o žrtvama potresa čiji je epicentar u blizini grada Kumamoto, na dubini of 40 kilometara, objavio je Američki geološki institut (USGS).

U potresu u istoj regiji jakosti 6,4 u četvrtak poginulo je devetero ljudi, a ozlijeđeno najmanje 1000.

"Potres u četvrtak mogao je biti prethodno podrhtavanje za ovaj", rekao je Shinji Toda, profesor na Sveučilištu Tohoko, nacionalnoj radio-televiziji NHK.

Japanska meteorološka agencija rekla je da je potres bio magnitude 7,1 i prvo je izdala upozorenje na tsunami i pozvala ljude da napuste obalna područja uz mora Ariake i Yatsushiro.

NHK je rekao da je upozorenje nagovijestilo moguće valove od jednog metra. Upozorenje je kasnije ukinuto. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene