Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječili ga u namjeri

Novi pokušaj samospaljivanja u Egiptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je Egipćanin pokušao u srijedu počiniti samospaljivanje u egipatskom glavnom gradu, što je još jedan u nizu sličnih pokušaja nakon što je to sredinom prosinca učinio mladi Tunišanin potaknuvši time prosvjede i pobunu u zemlji.

Tridesetpetogodišnji Hazim Abdel Fatah, zaposlenik u državnoj tvrtki polio se benzinom ispred zgrade vlade u središtu Kaira, no ljudi koji su se ondje zatekli, spriječili su ga da realizira svoj naum, izvijestili su sigurnosni izvori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Našička tvrtka Nexe VIDEO Pogledajte kako je spaljeno čak dvije tone droge: Božinović sve pratio s osmijehom Slika nije dostupna Zlatna povorka faraona Spektakl vrijedan milijune dolara: Ostaci slavnih kraljeva i kraljica u povijesnoj procesiji kakva dosad nije viđena

>> Još jedan Egipćanin se pokušao spaliti ispred zgrade vlade

Analitičari smatraju da je oko šest slučajeva samospaljivanja ili pokušaja samospaljivanja u Egiptu, posljedica sličnih problema poput onih koje su Tunišane potjerali na ulice, što je rezultiralo odlaskom s vlasti njihova predsjednika Zinea El Abidinea Ben Alija.

Arapi u Egiptu i u drugim državama regije žale se na nezaposlenost, siromaštvo, represiju autoritarnih vlasti i teške uvjete života. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene