Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak sukoba

Novi incident u Crvenom moru: Brod pogođen projektilom koji je ispaljen iz Jemena

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
U Crvenom moru projektilom koji je ispaljen iz Jemena pogođen je brod.

Agencija za pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog Kraljevstva objavila je da se u Crvenom moru dogodio još jedan incident.

Kako su naveli, ondje je brod pogođen projektilom koji je ispaljen iz Adena, glavnog grada Jemena.

U gradu Hodeida na zapadnoj obali Jemena odjeknula je silovita eksplozija, rekli su svjedoci novinskoj agenciji Reuters.

Nije jasno što je uzrokovalo eksploziju, ali stanovnici vjeruju da je došla iz blizine gradske zračne luke.

Podsjetimo, Sjedinjene Američke Države i Ujedinjeno Kraljevstvo u petak i subotu izveli su niz napada na gotovo 30 lokacija u Jemenu kako bi degradirali sposobnost hutista da napadnu brodove u Crvenom moru.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Nikola Grmoja Aktualno prijepodne Dohvatili se Plenković i Grmoja, komplimenti su letjeli na sve strane: ''Savjet - ni pod utjecajem opijata ne surađujte s njima!''

Hutisti, koji upravljaju dobrim dijelom zapada i sjevera Jemena, rekli su da je ubijeno pet njihovih boraca, no najavili su da će nastaviti svoje napade na brodove u regiji.

Glasnogovornik hutista Muhamed Abdulsalam rekao je Reutersu da napadi na vojne ciljeve u Jemenu neće utjecati na sposobnost hutista da izvedu buduće napade na brodove koji plove Crvenim morem i koji su povezani s Izraelom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene