Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tražeći rudare poginula dva spasioca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva spasioca, koji su pokušavali pronaći šest rudara zarobljenih u rudniku u Utahu od prošlog tjedna, poginula su nakon urušavanja stijena.

Ukupno sedam spasilaca je ozlijeđeno u novoj nesreći u rudniku, izjavila je Tammy Kikuchi, glasnogovornica agencije za prirodna bogatstva u Utahu.

Pročitajte i ovo 13 rudara ostalo zatrpano u rudniku zlata u Rusiji - 1 Borba s vodom i stijenama Strašna nesreća u rudniku zlata: Dva dana u ruševinama zatrpano 13 rudara, ne zna se u kakvom su stanju Rudari, ilustracija (Foto: Getty Images) kilometar ispod površine Čak 39 rudara od nedjelje zarobljeno na dnu rudnika: Započeli težak uspon koji će trajati 10 sati

"Noćas smo svjedočili najgorem incidentu nakon prošlotjedne tragedije", rekao je guverener Utaha Jon Huntsman. "Nadam se da će lekcije koje smo naučili ovog tjedna u Utahu pridonijeti poboljšanju sigurnosti rudnika posvuda".

Suvlasnik rudnika Robert Murray izjavio je da u jednoj šupljini,
otkrivenoj pomoću kamere spuštene u rudnik, ima dovoljno kisika za održavanje života te da će njegove ekipe nastaviti s naporima za stupanje u kontakt s nestalim rudarima.

Rudari su nastradali kad se urušilo okno rudnika ugljena pokraj Huntingtona u Utahu na dubini većoj od 400 metara 6. kolovoza. Otad nije bilo nikakvog kontakta s njima i ne zna se jesu li živi.

Spasilačke ekipe spremaju se izbušiti četvrtu rupu u rudniku u petak. Kopanje tunela kroz koji bi rudari eventualno mogli biti izvučeni napreduje sporo zbog seizmičke aktivnosti.

Zasad još nije poznato što je prouzročilo urušavanje rudnika. Murray je rekao da je urušavanje bilo izazvano potresom iako se s time ne slažu geolozi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene