Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija počela objavljivati imena žrtava

Ovo su žrtve norveškog krvnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveška policija počela je u utorak objavljivati imena žrtava mahnitog ubojice Andersa Behringa Breivika koji je u petak pobio 76 osoba na otoku Utoyi i u Oslu.

Policija je objavila prva četiri imena - tri osobe koje su poginule u Oslu, te ime 23-ogodišnjeg muškarca ubijenog na Utoyi.

Ranije je najavila da će svaki dan u 18 sati objavljivati imena i dob žrtava, u skladu s njihovom identifikacijom i nakon informiranja obitelji.

U bombaškom napadu u središtu Osla poginulo je osam osoba, dok je u pucnjavi na otoku Utoeya, nekoliko sati kasnije, ubijeno 68 ljudi. Breivik je priznao da je izvršio oba napada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teroristički napad u Norveškoj 10 godina nakon masakra traži uvjetno puštanje na slobodu: Ubio 77 ljudi, većinu tinejdžera usmrtio hicima u glavu Slika nije dostupna 5 mrtvih, 3 ozlijeđenih Cure detalji stravičnog napada u Norveškoj: "Neki su ubijeni u domovima"

Uništen eksploziv na Breivikovu imanju

Norveška policija priopćila je jučer navečer da je pronašla i uništila eksploziv pohranjen na farmi koju je bio unajmio masovni ubojica Anders Behring Breivik.

Policija ipak nije htjela reći ništa o vrsti i o količini eksploziva. 'Eksploziv je pronađen na farmi. Ocijenili smo da je bolje ne prevoziti ga pa je uništen na licu mjesta u kontroliranoj detonaciji', rekla je glasnogovornica policije Trine Dyngeland.

Behring Breivik koji je odavno planirao napade, unajmio je farmu sjeverno od Osla, službeno kako bi ondje uzgajao povrće. Kako pišu norveški mediji, Breivik se predstavljao kao ratar kako bi mogao kupiti umjetno gnojivo, glavni sastojak za izradu bombe, a da ne bude sumnjiv.

U bombaškom napadu u središtu Osla u petak poginulo je osam osoba, a u pucnjavi na otoku Utoeyji, nekoliko sati poslije, 68. Breivik je priznao da je počinio oba napada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene