Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Pozvan na predavanje

Noamu Chomskom zabranili ulaz u Izrael

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Židovskom američkom profesoru, Noamu Chomskom, inače radikalnom ljevičaru, zabranjen je ulaz u Izrael gdje je trebao održati predavanje na sveučilištu pokraj Ramallaha u West Banku.

Glasnogovornica ministra unutarnjih poslova, Sabine Haddad, rekla je da vlasti surađuju s vojnim koordinatorom za vladine aktivnosti kako bi utvrdili da li lingvist Noam Chomsky može ući u zemlju. Haddad je rekla da će mu dopustiti da dođe predavati na sveučilište ako vojni koordinator da 'zeleno svjetlo', prenosi Upi.com.Dodala je da je inicijalna odluka zabrane profesorovog ulaska u zemlju posljedica 'nesporazuma', čime je negirala tvrdnje da je Chomksy na crnoj listi.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

Židovski profesor lingvistike i filozofije na Massachusetts Institute of Technologyju proveo je nekoliko mjeseci u Kibucu 1950-ih. Bio je pozvan da održi predavanje u ime odjela filozofije gdje bi proveo četiri dana u West Banku i održao dva predavanja.

'Teško mi se sjetiti nekog sličnog slučaja, da je nekom zabranjen ulaz jer ne predaje u Tel Avivu. Možda u Staljjinovom režimu,' rekao je Chomsky, a prenosi Upi.com. Nakon izraelske operacije u Gazi 2009. Chomsky je izjavio da su podržavatelji Izraela zapravo podržavatelji njegove moralne degeneracije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene