Obavijesti Video Pretražite Navigacija
700 milijuna eura

Najveća zapljena mafijaške imovine u povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija je priopćila da je od dijela mafijaške organizacije Camorra zaplijenila imovinu vrijednu 700 milijuna eura.

Premijer Silvio Berlusconi, koji se hvali rezultatima dvogodišnje borbe svoje vlade protiv mafije, nazvao je najnoviju policijsku operaciju protiv plana Casalesi, 'najvažnijom zapljenom u povijesti'.

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Slika nije dostupna Klan Casalesi Uhićen šef napuljske mafije koji je 14 godina bio u bijegu

U toku operacije 'Nemesis' oko 200 policajaca je upalo na imanje u vlasništvu nasljednika mafijaša Dantea Pasarelija, za kojeg se sumnjalo da je bio šef Camorre, a poginuo je pod nerazjašnjenim okolnostima 2004. godina, prije nego što je protiv njega podignuta službena optužnica u sklopu velikog sudskog slučaja protiv mafije.

To predstavlja tek mali dio ukupnih prihoda od 135 milijardi eura, koliko se procjenjuje da su prošle godine ostvarile četiri mafijaške organizacije u Napulju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene