Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Avion na daljinsko upravljanje

Njemačka policija u potrazi za skupinom koja sprema teroristički napad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija je provela potragu za skupinom za koju sumnja da priprema teroristički napad eksplozivom uz pomoć modela zrakoplova na daljinsko navođenje, objavilo je savezno državno odvjetništvo.

Pretraženo je devet lokacija na jugu i na istoku Njemačke te u Belgiji u okviru istrage o pripremi protudržavnog terorističkog čina i pranja novaca, stoji u priopćenju državnoga odvjetništva čije je sjedište u Karlsruheu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..."

>> Njemačka tajna služba želi dodatni nadzor interneta

Traga se za dvojicom muškaraca tuniskog podrijetla, 'čiji je cilj provesti islamističke napade eksplozivom uz pomoć modela zrakoplova na daljinsko navođenje', stoji u priopćenju. Odvjetnišvo nije željelo otkriti više pojedinosti o dvojici sumnjivaca, no izvijestili su kako zasad nitko nije priveden.

'Cilj današnje akcije je prikupiti dokaze o mogućim planovima i pripremama za napade, kao i informacije o načinu financiranja radikalnih islamističkih teorista.' Osim dvojice Tunišana, traga se za još četiri osobe osumnjičene za 'financiranje međunarodnog džihada' te za još jednom osobom osumnjičenom za pranje novca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene