Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEDOSTATAK DOKAZA

Njemačka pustila braću s Kosova, osumnjičene za planiranje terorističkog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija objavila je u subotu da je pustila na slobodu dvojicu braće osumnjičene za planiranje napada na jedan od najvećih trgovačkih centara u zemlji navodeći nedostatak dokaza.

Dvojica muškaraca, u dobi 28 i 31 godinu, podrijetlom s Kosova, uhićena su u petak dok je Njemačka bila na visokom stupnju pripravnosti nakon džihadističkog napada na berlinskome Božićnom sajmu ranije ovog tjedna.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..." Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Međutim policija iz grada Essena na zapadu zemlje rekla je u izjavi da se "unatoč pažljivoj istrazi" optužbe protiv njih dvojice ne mogu potkrijepiti dokazima.

Policija je djelovala prema dojavi obavještajnih službi da su njih dvojica planirala napad na trgovački centar u obližnjem gradu Oberhausenu.

"Pošto je ustanovljeno da nema pouzdanih kaznenih dokaza protiv njih dvojice te da nema konkretne opasnosti, oslobođeni su iz policijskog pritvora ovo poslijepodne", navodi se u izjavi.

Uhićenje dvojice braće bilo je na naslovnicama širom svijeta, a slijedilo je četiri dana nakon što je u Berlinu u napadu kamionom na Božićni sajam ubijeno 12 ljudi.

Tunišanin Anis Amri, osumnjičen za taj napad, ubijen je u petak u pucnjavi s policijom u Italiji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene