Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka policija prekinula ilegalnu utrku za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je policija u Bavarskoj prekinula ilegalnu auto utrku u kojoj je sudjelovalo pet luksuznih automobila, a čiji je krajnji cilj bila Hrvatska.

Policija u Straubingu priopćila je da je zaplijenila automobile u vrijednosti od milijun eura kao i vozačke dozvole sudionika. Postojala je opasnost da sudionici, petorica Britanaca i jedan Španjolac, nastave utrku u unajmljenim automobilima, izjavio je glasnogovornik policije.

Pročitajte i ovo Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza Utrka Holjevka Tradicionalna utrka Holjevka zatvara promet dijelom Zagreba: Pogledajte alternativne pravce

Utrka je zaustavljena u utorak na cesti između Koelna i Muenchena u blizini Deggendorfa u Bavarskoj. O ilegalnoj utrci policiju su obavijestili uznemireni vozači. Nakon dojave, policajci su dočekali sudionike i zaustavili pet vozila.

Postoji sumnja da su dva od tih pet automobila bila umiješana u nesreće. Na zaplijenjenim vozilima otkrivena su lakša oštećenja. Vozači nisu mirno prihvatili zapljenu vozila, a neki od njih angažirali su odvjetnike.

Kad je policija saznala da sudionici već u utorak poslije podne namjeravaju unajmiti nove skupe automobile, oduzela im je vozačke dozvole.

Pretpostavlja se da je utrka, nakon kratkih stanki u Muenchenu, Salzburgu i Beču, trebala biti nastavljena prema Hrvatskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene