446107
446107
446107
446107
446107

ZAISTA, LJUDI? Nijemci traže azil u Rusiji

  • , 10.08.2016., 12:19
  • Autor:
  • komentara

Rusija smatra kako je njemačka sigurna zemlja te da nema razloga za traženje azila, no ova njemačka obitelj je uporna.

 
 
 
 
Vladimir Putin (Foto: Getty)
Vladimir Putin (Foto: Getty)

Jedna je njemačka obitelj putovala 2200 kilometara od svog doma u sjevernoj Njemačkoj do Rusije ne bi li u toj zemlji zatražili - azil. Carola Griesbach, njen suprug Andre, dvije kćeri Dominique i Julia te četvero unučadi, svojim su kombijem 'pobjegli od njemačke diktature' tvrdeći kako njihova zemlja više nije sigurna zbog velikog broja migranata te zbog još cijelog niza razloga.

Obitelj je u Rusiju stigla još 31. prosinca prošle godine, no otada su zapeli u motelu izvan ruske prijestolnice jer im ruske vlasti odbijaju zahtjev za azilom budući da smatraju kako je Njemačka itekako sigurna zemlja.

No obitelj Griesbach je uporna. 'Zabrinuti smo još otkako smo prosvjedovali ispred Bundestaga 2013. godine. Mislimo kako naša zemlja više nije sigurna ni za nas ni za našu djecu', kaže 51-godišnji Andre Griesbach.

U Rusiju su, kažu, stigli s turističkom vizom jer 'bježeći' iz Njemačke nisu imali vremena za temeljitiju papirologiju koju je zahtijevala radna viza. Dodaju i kako žele ostati raditi u toj zemlji, iako baš i ne znaju ruski. Jedino što im trenutno omogućava ostanak u Rusiji jest pomoć drugih ljude te različite tehnikalije.

Zanimljivo je i kako ova obitelj opravdava svoj zahtjev za azilom. Prema njihovom tumačenju, sporazum o prestanku ratovanja između Njemačke i Rusije potpisan 1918. godine nije bio pravi mirovni sporazum te su prema tome Njemačka i Rusija i dalje u ratu. Shodno tome, smatraju kako Rusija ima dužnost zaštititi ih.

'Doista se nadamo ostati. Ovdje smo u potpunosti slobodni. Ljudi misle da je Njemačka demokracija, ali nije, moralno je korumpirana. Rusko društvo je mnogo bolje i Putin veći demokrat od Angele Merkel', kažu Griesbachovi.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se