Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Uklonjena zadnja prepreka

I Njemačka ratificirala hrvatski pristupni ugovor s EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački Bundestag, donji dom saveznog parlamenta, uvjerljivom je većinom ratificirao hrvatski pristupni ugovor s EU, čime je taj proces stigao na samo korak od formalnog završetka.

Bundestag je s 581 glasova za, jednim protiv i 6 suzdržanih ratificirao ugovor, koji još tehnički treba potvrditi gornji dom Bundesrat tijekom plenarnog zasjedanja koji počinje 7. lipnja. Time će posljednja formalna prepreka Hrvatskom priključenju Europskoj uniji biti uklonjena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Korak bliže EU Danska ratificirala hrvatski pristupni ugovor, preostala još samo Njemačka Slika nije dostupna Pozdravili slovensku ratifikaciju Europska komisija: Jedva čekamo ulazak Hrvatske u EU

>>Danska ratificirala hrvatski pristupni ugovor, preostala još samo Njemačka

Slovačka je bila prva zemlja koja je ratificirala hrvatski pristupni ugovor 1. veljače 2012., a Njemačka to čini posljednja. Državni ministar u njemačkom ministarstvu vanjskih poslova Michael Link, koji je prošli tjedan boravio u posjetu Hrvatskoj, kazao je da do takvog razvoja događaja nije došlo zbog Hrvatske 'nego je u stvar u našem unutarnjem zakonodavstvu, naš ustav propisuje naš raspored.'(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene