Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britaniju želi u EU

Njemači predsjednik pozvao da se engleski jezik proglasi službenim jezikom EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački predsjednik Joachim Gauck predložio je da engleski jezik postane službeni jezik Europske unije i potvao je Veliku Britaniju da ne odustaje od EU-a.

Gauck je održao govor iz svoje rezidencije u Berlinu, čija je tema bila europska budućnost u vrijeme sve većeg skepticizma Njemačke prema politici Bruxsellesa, a nakon što je pozvao da se engleski jezik proglasi i službenim jezikom EU-a, zaradio je aplauz.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

>> Pjesma o Ingrid: 'Speaking fluent kao da je učila from Jaca'

'Uvjeren sam kako u Europi jezici mogu živjeti jedan pored drugog. Osjećaj da si kod kuće s materinjim jezikom, sa svom njegovom poetičnošću, kao i s radnim engleskim za sve životne situacije i sve uzraste', poručio je Gauck.

Pozvao je Engleze, Škote, Velšane i Sjeverne Irce da ostanu u EU. 'Trebamo vaše iskustvo najstarije parlamentarne demokracije, vaše tradicije, vašu trezvenost i hrabrost', rekao je Gauck.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene