Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obješeni u zoru

Počela pogubljenja: 'Njegova krv neće biti prolivena uzalud'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jordan je pogubio dvoje zarobljenika povezanih s Islamskom državom. Jedna od pogubljenih je Sajida al-Rishawi čije je oslobađanje IS tražio u zamjenu za pilota.

Nakon što su militanti islamske države pogubili jordanskog pilota Moaza al-Kasasbeha, Jordan je pogubio dvoje zarobljenika povezanih s IS-om.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt" Maksim Kuzminov, Sergej Nariškin pronađen izrešetan Šef ruske obavještajne službe o ubijenom ruskom pilotu: "Bio je moralni leš"

Jedna od pogubljenih je džihadistica Sajida al-Rishawi čije je oslobađanje Islamska država tražila u zamjenu za život pilota. Pogubljen je i Al Kaidin operativac Ziyad Karboli. Ovih dvoje Iračana obješeno je u zoru, izvijestili su dužnosnici, samo nekoliko sati nakon objave šokantnog video koji prikazuje spaljivanje jordanskog pilota koji je zarobljen u prosincu.

Najavili odmazdu: U sljedećih nekoliko sati pogubit će sve IS-ove zarobljenike!

Pokušaji Jordana da osiguran njegovo puštanje na slobodu u zamjenu za Rishawi na kraju nisu uspjeli. A riječ je o ženi osuđenoj na smrtnu kaznu zbog sudjelovanja u napadima na glavni jordanski grad Amman u kojima je poginulo 60 ljudi.

Karboli je 2008. godine osuđen zbog ubojstva jordanskog državljanina.

'Njegova krv neće biti prolivena uzalud'

Glasnogovonik jordanskih oružanih snaga, Mamdouh al-Ameri, u utorak je poručio da je Kasasbeh pao kao mučenik i da njegova krv neće biti prolivena uzalud.

Ubili i pilota: Zaključali ga u kavez i živog zapalili!

'Naša kazna i osveta bit će velika kao gubitak Jordanaca', rekao je. Prema tvrdnjama jordanske državne televizije, pilot je pogubljen prije mjesec dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene