Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s vandalizmom

Zbog novogodišnjeg DIVLJANJA 800 uhićenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska policija privela je tijekom proslave Nove godine oko 800 ljudi zbog vandalizma i opasnog korištenja pirotehničkih sredstava, a došlo je i do nasrtaja slavljenika na policiju, priopćila je u četvrtak nizozemska policija.

Najozbiljniji se incident dogodio u mjestu Veen gdje je policija zbog divljanja i vandalizma pritvorila 100 mladih, a jedan 51-godišnjak je preminuo nakon što mu je na glavi eksplodirala petarda.

Pročitajte i ovo Ilustracija ovo morate znati Korištenje pirotehnike: Pažljivo proučite datume ako ne želite zaraditi kaznu Zoran Barčot Treba biti oprezan Opasnosti u blagdansko vrijeme: "Prošle godine smo u ovo doba imali desetak ozbiljnijih ozljeda"

"Iako je broj ozbiljnih incidenata tijekom novogodišnjih slavlja u opadanju, zabrinjava sve veća brojnost sudionika u korištenju pirotehničkih sredstava na nedopušten način", kazala je glasnogovornica policije Charlotte Menten.

Jedna od najvećih zapljena u povijesti Europe!

"Petarde, rakete i ostala pirotehnika bacaju se i na policiju, vatrogasce i vozače ambulantnih kola i to je sve veći problem", dodala je Menten.

Vatromet ima dugu i važnu tradiciju u Nizozemskoj, no prodaja i korištenje pirotehnike ograničeno je na nekoliko dana oko Nove godine. Buka petardi i raketa odjekuje ulicama nizozemskih gradova gotovo bez prestanka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene