Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi sve smrtonosniji

Krvava subota u Iraku: U nizu eksplozija ubijeno 60, ranjeno 185 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadima na šijitske četvrti Bagdada i Khurmata smrtno je stradalo 60 osoba.

U nizu eksplozija automobila bombi u većinski šijitskim četvrtima Bagdada u subotu je ubijeno 50, a ranjeno 140 ljudi, rekli su policija i medicinske službe, a u napadu u gradu Tuz Khurmatu ubijeno je najmanje desetero, a ranjeno je 45 osoba.

Pročitajte i ovo Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih Ilustracija zatvorili sedam plaža Stravičan napad u plićaku: "Nitko nije vidio da dolazi morski pas"

Devet odvojenih eksplozija na tržnicama i trgovačkim ulicama činile su se usklađene i izvedene po uzoru na napade od utorka u Bagdadu u kojima je ubijeno 50 osoba.

Napadi u Iraku sve su brojniji od početka godina s više od 1.000 žrtava u srpnju, koji je postao najsmrtonosniji mjesec od 2008. godine, po podacima Ujedinjenih naroda.

Pobuna sunitskih islamističkih militanata protiv vlade predvođene šijitima dobiva na zamahu, a rasplamsava je i građanski rat u susjednoj Siriji koji potiče sektaške napetosti na Bliskom istoku.

>> Irak: Eksplodiralo najmanje 9 automobila-bombi, deseci mrtvih

Izvan Bagdada bombaš samoubojica detonirao je bombu u automobilu na prometnoj ulici u gradu Tuz Khurmatu, 170 kilometara sjeverno od prijestolnice, ubivši najmanje desetero, a ranivši 45 osoba, rekli su izvori iz policije i medicinskih službi.

Tuz Khurmato smješten je na posebno nasilnom području, a pravo na njeg polažu i središnja vlada i autonomni irački Kurdistan.

Policija vjeruje da je bombaš pokušao doći do lokalnog sjedišta kurdske političke stranke, ali do zgrade nije mogao doprijeti zbog pojačanih mjera sigurnosti na tom području. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene