Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaoštravanje odnosa na relaciji Priština- Beograd

'Nikolić vraća Srbiju mentalitetu Slobodana Miloševića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prištinski dnevnik Koha ditore citira potpredsjednika vlade Hajredina Kučija, koji je ocijenio da riječnik koji koriste predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar policije Ivica Dačić može dovesti do zaključka kako se Srbija vraća mentalitetu Slobodana Miloševića,prenosi agencija Beta.

Nismo svjedoci posebno pozitivnih kretanja u Srbiji. Kosovu su prijetili cijelo stoljeće iz Srbije genocidom i etničkim čišćenjem. I sada se pojavljuju slični glasovi. Ipak, mi se ne osjećamo ugroženima jer smo uspostavili partnerstvo s NATO, SAD i EU - rekao je Kuči prištinskom dnevniku i pozvao međunarodnu zajednicu da spriječe nova zaoštravanja koja mogu ugroziti cijelu regiju.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu Slika nije dostupna Poruka iz Beograda Nikolić: Možda od Bruxellesa dobijemo i neprihvatljivu ponudu

Podsjetio je kako Priština neće dozvoliti podjelu Kosova jer bi svaka podjela generirala nove krize i stagnaciju integracijskih procesa.- Kosovo će odigrati svoju ulogu u obrani suvereniteta, teritorijalne cjelovitosti i nacionalnog identiteta - rekao je Kuči dodajući da će na svaki korak u tom smjeru biti uzvraćeno istom mjerom.

On drži kako nastavka pregovora Beograda i Prištine u Bruxellesu može biti tek ako se ostvaruju do sada postignuti dogovori jer nastavak dijaloga nema nikakvog smisla bez provođenja postignutih sporazuma i mi očekujemo od EU kao posrednika da traži implementaciju ovih sporazuma.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene