Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjen rad udruge 'Taiba'

Nijemci zatvorili džamiju u kojoj su se okupljali napadači na SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Hamburgu zatvorile su džamiju u kojoj su se prije napada na SAD 2001. okupljali atentatori te je istodobno zabranila rad arapsko-njemačke kulturne udruge 'Taiba' koja je upravljala radom džamije, priopćio je senat za unutarnje poslove ovog sjevernonjemačkog grada - savezne pokrajine.

Dvadesetak policajaca opkolilo je u ponedjeljak rano ujutro objekt u hamburškoj četvrti St. Georg te je iz džamije iznijelo dokazni materijal, između ostalog, i nekoliko računala. Senator za unutarnje poslova grada - savezne pokrajine Hamburga Christoph Ahlhaus istodobno je zabranio rad arapsko-njemačke kulturne udruge 'Taiba'. Po informacijama hamburškog Ureda za zaštitu ustavnog poretka, Al Kuds džamija, kojoj je u međuvremenu promijenjeno ime u Taiba džamiju, i dalje služi kao okupljalište ekstremnih i na nasilje spremnih islamista iz Hamburga i okolice.

Pročitajte i ovo Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe" Slika nije dostupna Kronologija događaja Najmanje 12 terorista i 14 žrtava: Što se zapravo događalo u Barceloni i Cambrilsu?

Iz Hamburga su, nakon što je otkriveno da je većina terorista koji su sudjelovali u napadima na SAD 11. rujna 2001. živjela prije toga u Hamburgu, protjerani mnogi islamisti ali unatoč tomu, kako je priopćeno, u gradu još uvijek živi 'najmanje 45' pobornika terorističke mreže Al Kaide i džihada. Prošle godine u 'Taiba' džamiji je otkriveno nekoliko islamista koji su se pripremali na odlazak u terorističke tabore u Afganistanu i Pakistanu. Jedan od njih se kasnije pojavljivao u prijetećim video porukama terorističke skupine Islamistički pokret Uzbekistana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene