Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedena anketa

NIJEMCI REKLI SVOJE Tek 41 posto želi da Grčka ostane u eurozoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina Nijemaca (51 posto) se prvi put izjasnila za izlazak Grčke iz eurozone dok se Atena i njezini vjerovnici ne uspijevaju dogovoriti, zaključak je političkog barometra njemačke javne mreže ZDF-a u petak.

No to ne pokazuje i nepovjerenje prema njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koja se protivi tom izlasku, budući da popularnost njezine konzervativne stranke raste.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću?

Oko 70 posto ispitanika se protivi novim ustupcima Europske unije Grčkoj, navodi se tu toj dvomjesečnoj studiji koju smatraju jednom od najozbiljnijih u Njemačkoj.

Tek 41 posto ispitanika želi da Grčka ostane u eurozoni pošto ih je još početkom godine bilo 55 posto, prije nego je vlada radikalne ljevice Aleksisa Ciprasa počela teške pregovore s kreditorima, napose s EU-om.

Pregovori se tiču strukturnih reforma koje Atena mora provesti u zamjenu za uplatu više od 7 milijarda eura pomoći odblokirane od kolovoza 2014.

Njemački mediji su posebno kritični prema grčkim čelnicima koje optužuju da sabotiraju pregovore s europskim partnerima tako što ne žele provesti reforme mirovinskog sustava i tržišta rada.

Studija Politbarometer provedena je telefonom između 9. i 11. lipnja među reprezentativnim uzorkom od 1230 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene