Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doktorat u 102. godini

Ni nacisti je nisu uspjeli zaustaviti: Ova žena ruši rekorde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačko sveučilište u utorak će dodijeliti doktorsku titulu 102-godišnjoj pedijatrici židovskog podrijetla čiji su planove o poslijediplomskom studiju 1938. spriječili nacistički rasni zakoni.

Ingeborg Syllm-Rapoport doktorsku disertaciju napisala je još na Medicinskom sveučilištu u Hamburgu, no zabranjeno joj je da je obrani pred komisijom jer je bila židovka. Uprava hamburškog sveučilišta tek je nedavno doznala za cijelu priču o istraživanju i tezi o difteriji koju je još kao stažistica napisala tada 25-godišnja Syllm-Rapoport, no zbog zakona o židovima koje su uveli nacisti onemogućila joj je dovršenje i obranu doktorske disertacije.

Pročitajte i ovo Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..." Ilustracija otkriven uzrok smrti Pronašli tijelo nestale 36-godišnjakinje prilikom čišćenja HE Čakovec

Kasnije je emigrirala u Sjedinjene Države, a nakon toga postala je cijenjena profesorica i liječnica neonatalne skrbi u komunističkom istočnom Berlinu.

Kći čovjeka kojeg se rijetki žele sjećati vjeruje da je on bio dobar i stavovima šokira svijet!

Dekanat berlinskog sveučilišta izvijestio je da je Ingeborg Syllm-Rapoport u svibnju s izvanrednim rezultatom položila pismeni dio doktorske disertacije, a u utorak će je braniti pred članovima sveučilišne komisije.

Dekanica Uwe Koch-Gromus vjeruje da je Syllm-Rapoport najstarija osoba na svijetu koja brani disertaciju u ovim godinama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene