Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doris Pack upozorava

Neuhićenje Mladića i Hadžića usporiti će ulazak Srbije u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ukoliko se haaški optuženici Ratko Mladić i Goran Hadžić ne uhite i izruče, srbijanski proces približavanja europskim integracijama mogao bi biti zamrznut', rekla je Doris Pack.

Voditeljica izaslanstva Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu uhićenje ratnih zločinaca smatra ključnim za pregovore između Srbije i Europske Unije. Pack smatra da Beograd i Europska unija (EU) trebaju započeti pregovore o procesu približavanja Srbije europskim integracijama navodeći kako je pet zemalja članica EU do sada ratificiralo Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, dok su još dvije države pripremaju uskoro to učiniti.

>> 'Neuhićenje Ratka Mladića će izrazito negativno djelovati na regiju'

>> NYT: Mladić se krije u Novom Beogradu

Odgovarajući na pitanje o ocjeni trenutačnih odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine, Pack je izrazila zadovoljstvo značajnim poboljšanjem odnosa dviju zemalja, dodajući da je pozicija EU u odnosu na BiH veoma jasna te da tako mora biti i s pozicijom Srbije. 'EU je ponudila članstvo BiH kao ujedinjenoj zemlji, a ne njenim entitetima. U pogledu ovoga, važno je da političko vodstvo Srbije dijeli isti cilj i stoji u potpunosti iza ujedinjene i multietničke BiH', istaknula je Pack. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene