Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga u Nepalu

Nestao američki vojni helikopter s osam članova posade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni helikopter UH-1Y Huey američkih marinaca, koji je nakon potresa u Nepalu sudjelovao u humanitarnim operacijama, nestao je u utorak, priopćio je u utorak Pentagon.

Šestorica marinaca i dvojica nepalskih vojnika bila su u helikopteru, dodao je glasnogovornik Pentagona.

Pročitajte i ovo Hitna helikopterska medicinska služba operativno spremni Novi sustav prošao test: Na Uskrs helikopterom prevezeni prvi pacijenti u bolnicu Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

Kako navode američki vojnici, helikopter je nestao blizu Charikota u utorak navečer, nakon dopreme prve pošiljke i dok je letio prema drugom mjestu isporuke.

Po riječima pukovnika Stevena Warrena, glasnogovornika Pentagona, helikopteri koji su tada bili u zraku uhvatili su radijskom vezom razgovor u kojemu se spominjao problem goriva.

VIDEO Novi potresi pogodili Nepal, tamo su i četiri hrvatska državljana

"Nadamo se da se nije srušio" i da je letjelica samo prisilno sletjela, kazao je.

Tijekom potrage koja je pokrenuta prije nego je pala noć, nisu primijećene signalne baklje, vatra, dim ni signali iz uređaja za slučaj nesreće na tom području, dodao je.

Kako navodi Pentagon, tristotinjak američkih vojnika je trenutačno u Nepalu, gdje sudjeluju u operacijama pomoći nakon razorna potresa snage 7,8 koji se dogodio 25. travnja i odnio više od 8000 života.

Zemlju je u utorak pogodio još jedan potres magnitude 7,3, praćen snažnim naknadnim podrhtavanjima tla, u kojemu je poginulo pedesetak ljudi u Nepalu i 17 u Indiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene