Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i ljudskih žrtava

VIDEO Novi potresi pogodili Nepal, tamo su i četiri hrvatska državljana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani su u panici istrčali na ulice kad je područje Nepala pogodio potres jačine 7,4 nakon čega je tlo nastavilo podrhtavati i to dovoljno jako da se i ti udarti okarakteriziraju kao zasebni potresi.

13:40 - Prema podacima nepalskog ministartsva zdravstva, poginulih je 36.

Pročitajte i ovo Potres u Nepalu - 5 Podrhtavanje tla FOTO/VIDEO Porastao broj žrtava strašnog potresa u Nepalu: "Mnogi ljudi su i dalje zakopani ispod ruševina" Snažan potres pogodio Nepal bez kontakta s brdovitim područjem Urušile se kuće u snažnom potresu u Nepalu: Poginulo najmanje 128 ljudi

13:00 - Broj mrtvih popeo se na 19.

11:50 - Prema informacijama Ministarstva vanjskih poslova, u Nepalu se nalaze i četiri hrvatska državljana. Njih tridesetak koji su se u Nepalu zatekli prije 2 tjedna vratili su se u Hrvatsku.

11:00 - Najmanje pet osoba poginulo je u podrhtavanjima tla. "U Chautari se nekoliko zgrada urušilo. Četiri osobe su poginule", rekao je glasnogovornik IOM-a Paul Dillon ze Reuters iz Nepala. IOM je pokrenuo humanitarnu operaciju i rasporedio svoje osoblje u Chautari nakon potresa koji je 25. travnja pogodio regiju.

Agencije javljaju da je u susjednoj indijskoj saveznoj državi Bihar u potresu poginula jedna osoba. Više od 300 ih je ozlijeđeno.

10:59 - Podrhtavanje jačine 5,3

10:34 - Podrhtavanje jačine 4,8

10:21 - Podrhtavanje jačine 5,3

10:21 - Podrhtavanje jačine 5,2

10:13 - Podrhtavanje jačine 5,2

10:06 - Podrhtavanje jačine 5,7

09:36 - Još jedno podrhtavanje - ovaj put magnituda 6,2.

09:34 - U samo pola sata otkako se zatreslo prvi put, Nepal je pogodio i treći potres magnitude 5,5. Još nema podataka o žrtvama i materijalnoj šteti.

09:17 - Samo 12 minuta kasnije isto područje, ali nešto bliže granici s Indijom, pogodio je još jedan potres, ovaj put magnitude 5,6.

09:05 - Potres magnitude 7,4 pogodio je jutros Nepal u 09:05 sati po našem vremenu. Hipocentar potresa je na samo desetak kilometara dubine ispod zemljine površine.

Epicentar potresa je 82 kilometra istočno odo Kathmandua.

Stotine mrtvih pod lavinom u Nepalu, među njima mnogi stranci

Iz ruševina izvukli dvije žene i dvojicu muškaraca, od kojih jedan stogodišnjak

'Tlo nastavlja podrhtavati svaki dan. Ne znamo više hoćemo li preživjeti'

Građani su u strahu istrčali iz zgrada na ulice, a podrhtavanje tla se osjetilo sve do New Delhija zbog čega je zatvorena i tamošnja podzemna željeznica.

25. travnja isto je područje pogodio nešto jači potres magnitude 7,8 u kojem je smrtno stradalo 8046 ljudi, a 17.800 njih je ozlijeđeno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene