Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzno ponašanje

VIDEO "Neprimjereno, skandalozno, odvratno": Dalaj Lama se ispričao što je poljubio dječaka u usta i zamolio ga da mu posiše jezik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dalaj Lama se ispričao nakon što se suočio s optužbama za neprimjereno ponašanje zato što je poljubio dječaka u usne i zamolio ga da mu "posiše jezik" na javnom događaju u Indiji.

Na događaju krajem veljače u Dalaj Laminom hramu u Dharamshali, prisustvovalo je oko 100 mladih učenika koji su upravo diplomirali na indijskoj Zakladi M3M. U videu koji je postao viralan, jedan od dječaka prišao je mikrofonu na događaju i upitao Dalaj Lamu: "Mogu li te zagrliti?"

87-godišnjak je rekao dječaku da se popne na pozornicu na kojoj je sjedio. Pomičući mu obraz, dijete ga je poljubilo i zagrlilo. Dalaj Lama je zadržao dječaka, govoreći "Ja mislim ovdje", a zatim mu je poljubio usne. "I posiši mi jezik", rekao je zatim vrhovni budistički svećenik isplazivši jezik, čelo uz čelo s učenikom. Dječak je brzo isplazio vlastiti jezik i otišao se udaljiti dok se Dalaj Lama smijao i privukao dječaka za još jedan zagrljaj, dok se publika smijala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne možemo ostati indiferentni' Kina se protivi 'pogrešnim postupcima' Europskog parlamenta, prijeti protumjerama

Kada se video proširio internetom, mnogi su ga osudili, nazivajući ga neprimjerenim, skandaloznim i odvratnim. Kontroverza je izazvala ispriku iz ureda Dalaj Lame, koji je rekao da je njegovo ponašanje bilo nevino i razigrano.

U priopćenju stoji: "Njegova svetost želi se ispričati dječaku i njegovoj obitelji, kao i njegovim brojnim prijateljima diljem svijeta, zbog boli koju su njegove riječi možda prouzročile. Njegova svetost često zadirkuje ljude koje susreće na nevin i razigran način, čak i u javnosti i pred kamerama. Žali zbog incidenta", prenosi Guardian.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka Dalaj lame "Džihad ne znači nanositi zlo drugima"

Ovo nije prvi put da se suočava s kontroverzama. Godine 2019. izazvao je negodovanje nakon što je sugerirao da bi Dalaj Lama, ako se vrati kao žena, "trebao biti privlačniji", zbog čega se njegov ured također ispričao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene