Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nepal: Srušio se viseći most, stotine nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 15 osoba, uglavnom žena i djece, poginulo u udaljenom himalajskom dijelu zapadnog Nepala nakon što se viseći most kojim su prelazili rijeku Bheri srušio, a više od stotinu ih se smatra nestalima, izvijestila je policija.

U spomenuto su područje poslane vojne snage kako bi pomogle u potrazi za nestalima i u operacijama spašavanja. No, nakon što su njihove akcije morale biti prekinute zbog mraka, nade da će spasitelji pronaći još preživjelih vrlo su slabe, rekao je jedan od lokalnih dužnosnika Anil Pandey.

Pročitajte i ovo Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana Slika nije dostupna Nepal: Autobus se srušio u provaliju - 16 mrtvih, 12 nestalih

Vlasti su izvijestile kako se u trenutku urušavanja na mostu nalazilo gotovo 400 osoba. Agencije prenose kako je riječ o hodočasnicima koji su krenuli na vjersko slavlje u obližnje selo, a prema prvim informacijama do rušenja mosta došlo je kada su pod njihovom težinom popustili nosači te se srušio jedan od stupova.

Do sada su spasitelji pronašli 15 tijela , a spašeno je 35 osoba, koje su u kritičnom stanju helikopterima prebačene u bolnice u razvijenijim dijelovima zemlje. Među poginulima je četvero djece i sedam žena, a prema prvim informacijama u ledenoj vodi rijeke Bheri nestalo je gotovo 200 osoba. Agencije javljaju da se oko stotinu osoba uspjelo spasiti doplivavši do riječne obale.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene