Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči ZOI-ja

Putin iznenadio NEOČEKIVANIM izrazima dobrodošlice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je dobrodošlicu svima na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama, uključujući i skupinu zbog koje neki prijete bojkotom ZOI-ja.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak kako su svi dobrodošli na ZOI u Sočiju, bez obzira na seksualnu orijentaciju.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

>> Putin ŠOKIRAO izjavom o Berlusconiju

Putin je kazao da u Rusiji nema diskriminacije homoseksualaca, dodavši da je homeseksualnost dekriminalizirana 1993. godine. No, Rusija je u lipnju ove godine usvojila zakon kojim se zabranjuje homoseksualna propaganda, što je izazvalo brojne kritike sa Zapada, a neki su čak tražili i da se bojkotiraju ZOI u Sočiju u veljači sljedeće godine.

'Učinit ćemo sve što možemo, organizatori, sportaši i navijači, da se svi sudionici i gosti osjećaju ugodno u Sočiju, bez obzira na nacionalnost, rasnu pripadnost ili seksualnu orijentaciju', izjavio je Putin tijekom sastanka s Thomasom Bachom, predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora.

Bach je u ponedjeljak obišao olimpijska borilišta zajedno s ruskim predsjednikom te je pohvalio domaćine. Rusija će prema nekim procjenama potrošiti oko 50 milijardi dolara za organizaciju ZOI u Sočiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene