Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatično na ulicama

TISUĆE PRED SKUPŠTINOM Policija bacila suzavac, čuli se i pucnjevi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lideri crnogorske opozicije obratili su se demonstrantima, a premijera Đukanovića pozvali na ostavku.

22:30 - Prema pisanju portala Vijesti.me, policija je bacila suzavac na prosvjednike, a u centru grada navodno su se čuli i pucnji.

Pročitajte i ovo Milo Đukanović Na čelu od 1998. godine Potez nakon poraza na izborima: Đukanović podnio ostavku na mjesto predsjednika DPS-a Manastir, Ilustracija NADOMAK BUDVE Monah zvonio mrtvačka zvona za Milu Đukanovića: "Bog mu sudio"

20:00 - Nekoliko tisuća prosvjednika okupilo se večeras na Trgu Republike u centru Podgorice gdje se održava skup opozicije koja na ostavku poziva premijera Milu Đukanovića. Kako javljaju crnogorske Vijesti, na prosvjedu se okupilo 10 tisuća ljudi.

Organizira ga Demokratski front (DF) iz kojeg su pozvali građane Crne Gore da dođu na prosvjed protiv aktualnog režima.

 

Lideri crnogorske opozicije obratili su se demonstrantima oko 19.30 sati kada su Vladi Crne Gore dali 45 minuta da podnese ostavku, javlja B92.

Pozvali su i policiju ispred Narodne skupštine da se skloni i pusti ih unutra na razgovore sa članovima vlasti, navodeći da narod neće ulaziti u parlament. Okupljeni građani skandirali su policiji 'Bacite štitove' i pjevali 'Milo, lopove'.

 

'Front poziva sve građane Crne Gore koji žele da dođe do promjena, da se priključe prosvjednoj šetnji koju ovaj politički savez organizira u Podgorici', poručio je jedan od čelnika DF-a Andrija Mandić, dodajući kako je u subotu “dan velikog oslobođenja Crne Gore”.

Događaj je okarakteriziran kao skup visokog sigurnosnog rizika jer postoje dojave o tome da bi pojedine ekstremističke skupine mogle napasti policiju koja će ga osiguravati, rekao je danas ranije crnogorski ministar unutarnjih poslova Raško Konjević.

Komentirajući neslužbene informacije da se mobiliziraju ekstremisti koji imaju zadatak da u Podgoricu dopreme sredstva za napade na policiju, a da im logističku podršku pružaju “Srpske Dveri”, Konjević je za TV Crne Gore rekao “da je svejedno dolaze li oni iz 'Dveri' ili neke druge organizacije, neće moći ništa postići, jer u Crnoj Gori imamo institucije koje su jače od bilo kojeg pojedinca".

Nekoliko tisuća prosvjedovalo protiv Vlade, premijer ipak nije napustio zemlju

DF je Obećavajući da će čitav događaj proteći u tolerantnoj atmosferi, jedan od dužnosnika DF-a Nebojša Medojević ocijenio je da u subotu navečer “Crna Gora polaže svoj demokratski test zrelosti”, dodajući da “poslije 27 godina treba povući crtu između diktature i demokracije, između ropstva i slobode”.

Vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) smatra da DF kao organizator ovog prosvjeda “ne mari za poruke domaće i međunarodne javnosti, a njihovi ultimativni zahtjevi služe im samo kao paravan za poziv istomišljenicima na ovaj događaj radi rušenja države Crne Gore”.

Iz DPS-a su kazali da je prosvjed u organizaciji DF-a “protiv NATO-a, protiv europskog puta Crne Gore, protiv građanskog koncepta države, protiv demokracije, i svega naprednog što je ostvareno tijekom prvog desetljeća nakon stjecanja neovisnosti”.

Prosvjedi su počeli 27. rujna kada su “frontovci” ispred zgrade Skupštine napravili šatorsko naselje i time blokirali najprometniju ulicu u Podgorici. Oni su sa tog mjesta svakodnevno odašiljali poruke o novim izbornim pravilima i ostavci vlade i premijera Đukanovića. (Hina/N.C.)

 

Evo i prvih snimaka koji demantuju Upravu policije po čijim procjenama ima 4.500 ljudi! Snimak popunjenog trga sve govori!#protestiCG

Posted by Sloboda Traži Ljude on Saturday, October 24, 2015



DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene