Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je Putinov kritičar?

Zatvorska uprava potvrdila nagađanja o Navaljnom, oglasio se njegov odvjetnik

Aleksej Navaljni za vrijeme suđenja zbog ekstremizma
Aleksej Navaljni za vrijeme suđenja zbog ekstremizma Foto: Afp
Suradnici zatočenog ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog izjavili su u petak da se ne zna gdje je, nakon što je zatvorska uprava objavila da više nije u kažnjeničkoj koloniji u kojoj je služio kaznu.

Aleksej Navaljni, bivši odvjetnik i žestoki kritičar predsjednika Vladimira Putina osuđen je u kolovozu na dodatnih 19 godina zatvora, povrh jedanaest i pol godina koje je već služio.

Njegovi suradnici u petak su izjavili da ga nisu vidjeli od 6. prosinca.

Odvjetnik Vjačeslav Gimadi je rekao da su zatvorski dužnosnici u petak rekli sudu da je Navaljni napustio zatvor IK-6 u Melehovu, 235 km istočno od Moskve. Nisu naveli kamo je odveden.

Pročitajte i ovo Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Što im samo pada na pamet HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće'

Pročitajte i ovo Ilustracija nova službena valuta ANKETA Za dva tjedna prestaje iskazivanje cijena u kunama i eurima: Treba li se produljiti?

"Ne znamo gdje je", izjavila je glasnogovornica Navaljnog Kira Jarmiš.

Navaljni se 2021. dobrovoljno vratio u Rusiju iz Njemačke gdje je bio na liječenju zbog trovanja nervnim otrovom. Njegovi pristaše uspoređuju ga s preminulim južnoafričkim čelnikom Nelsonom Mandelom, a ruske vlasti u njemu vide ekstremista povezanog s CIA-om koji želi destabilizirati Rusiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene