454926
454926
454926
454926
454926

NATO zabrinut zbog Rusije: "Pojačat ćemo nazočnost na istočnim granicama saveza"

  • , 26.10.2016., 13:37
  • Autor:
  • komentara

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da će ministri obrane zemalja članica saveza na dvodnevnom sastanku razmotriti planove za veću NATO-vu nazočnost na istočnim granicama saveza te razgovarati o ruskim vojnim aktivnostima duž granica NATO-a.

 
 
 
 
Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg (Foto: AFP)
Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg (Foto: AFP)

Hrvatsku na sastanku predstavlja potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Stoltenberg je zabrinut zbog pojačanih ruskih vojnih aktivnosti na istočnim granicama saveza, ali i ruskim vojnim aktivnostima u Siriji. Ocijenio je da je slanje flote ruskih ratnih brodova u istočno Sredozemlje, predvođene nosačem zrakoplova, "platforma za napad u regiji Alepa".

Ministri će se fokusirati na širenje stabilnosti i izvan granica saveza te moguću pomorsku ulogu NATO-a u središnjem Mediteranu, rekao je.

Stoltenberg je u utorak najavio jačanje snaga u Poljskoj i baltičkim državama, a te snage bile bi pod zapovjedništvom SAD-a, Njemačke, Velike Britanije i Kanade. Kako se neslužbeno doznaje Hrvatska namjerava u okviru NATO-ovog plana jačanja snaga poslati oko 150 vojnika pod njemačko zapovjedništvo u Litvu.  (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se