Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeni pobunjenici

Afganistan: NATO ubio 30 napadača na bazu ISAF-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici snaga NATO-a ubili su više od 30 pobunjenika koji su napali u subotu njihovu bazu na jugu Afganistana, priopćio je ISAF.

U napadu na bazu u pokrajini Paktiki, za koji su talibani preuzeli odgovornost, ozlijeđeno je pet vojnika NATO-a. 'Pobunjenici su napali iz svih smjerova otvarajući vatru iz raketnih bacača, pješačkog oružja i minobacača', navodi ISAF. 'Prema prvim podacima, ubijeno je više od 30 pobunjenika'.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Muškarac s mačetom Oglasio se gradonačelnik VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi

Talibanski glasnogovornik Zabihullah Mujahid izjavio je da je ta islamistička skupina napala bazu međunarodnih snaga te da su ISAF i afganistanske snage 'pretrpjeli velike žrtve'. Po njegovim riječima, ubijeno je osam talibana.

ISAF je također priopćio da je jedan pripadnik snaga NATO-a ubijen u petak u napadu pobunjenika na jugu Afganistana. Time je broj ubijenih stranih vojnika u Afganistanu od početka ove godine porastao na 608. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene