Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijen zahtjev udruge brodara

NATO ne razmatra blokadu pirata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO zasad ne razmatra mogućnost pomorske blokade somalijskih pirata, što traže udruge brodara, rekao je u ponedjeljak glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer.

'NATO ne razmišlja o blokadi luka', rekao je novinarima naglasivši da za sada Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda nije preporučilo takvu akciju radi sprječavanja otmica u tom području. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije

>> Pirati traže 15 milijuna dolara otkupnine

'Danas to nije među opcijama', rekao je de Hoop Scheffer na pitanje o pozivu na blokadu somalskih obala kojeg su NATO-u uputili brodari okupljeni u Kuala Lumpuru.

Na traženje UN-a NATO je potkraj listopada uputio četiri ratna broda u Adenski zaljev i Somaliju, a 8. prosinca trebala bi ga zamijeniti Europska unija s pet ili šest brodova.

Brodovi iz Francuske, Španjolske, Rusije, Indije i Južne Koreje i američki brodovi Task Force 150 sudjeluju već u osiguranju te zone, vitalne za svjetsku trgovinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene