Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesretan slučaj

NATO izrazio žaljenje zbog pogreške u Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen danas je izrazio duboko žaljenje zbog pogreške počinjene dan prije kada je napao kolonu tenkova s pobunjenicima blizu Brege na istoku Libije pri čemu je pet osoba poginulo.

'To je nesretan izgred i ja izražavam duboko žaljenje zbog žrtava', rekao je Rasmussen.

Nešto ranije pomoćnik zapovjednika NATO-ove operacije u Libiji, britanski kontraadmiral Russel Harding odbio se ispričati u ime NATO-a.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

>> Libija: Gađali kamione, pobili civile

'Nismo bili obaviješteni da snage Nacionalnog prijelaznog libijskog vijeća raspolažu tenkovima', rekao je Harding.

Prema različitim izvorima, u bombardiranju je ubijeno pet osoba, među njima pobunjenici i medicinsko osoblje.

Ovo je drugi slučaj prijateljske vatre za koju je NATO odgovaran otkako je 31. ožujka od Sjedinjenih Država preuzeo zapovijedanje međunarodnom koalicijom za zonu zabrane leta u Libiji.

Na 1. travnja jedan od NATO-ovih zrakoplova otvorio je vatru na kolonu pobunjeničkih vozila jer je vjerovao da je napadnut pošto je jedan pobunjenik, radostan što je ugledao saveznički zrakoplov, pucao iz strojnice u zrak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene