Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRAMA NA NEBU

NATO digao lovce zbog hrvatskog aviona: Airbus u Italiji izgubio radiovezu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Airbus 320 koji leti iz Stockholma za Rim, u subotu je izgubio radiovezu nakon ulaska u talijanski zračni prostor. Uzletjela su tada dva lovca NATO-a te su utvrdili da nema ugroze sigurnosti.

Nakon ulaska u talijanski zračni prostor u subotu ujutro, hrvatski Airbus 320 koji leti iz Stockholma za Rim, izgubio je radiovezu

Nešto iza 9 sati, NATO-ov CAOC (Combined Air Operation Centre) u Torrejonu u Španjolskoj, u suradnji s talijanskim Vojnim zrakoplovstvom, izdao je naredbu da dva eurofightera iz 4. lovačkog jata u Grossetu uzlete i identificiraju avion, navodi Jutarnji list, pozivajući se na talijanske izvore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTRAJK U AMSTERDAMU VIDEO Potpuni kaos u jednoj od najvažnijih europskih zračnih luka: "Jako nam je žao što to moramo učiniti..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Redovne letačke aktivnosti MORH najavio prelete MIG-ova: Stanovnike ovih šest županija mogale bi prestrašiti detonacije

Lovci su utvrdili da nije ugrožena sigurnost te da se ne radi ni o čemu hitnom. Radioveza je ponovno uspostavljena, a NATO-ovi lovci vratili su se u bazu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene