Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobične odgojne mjere

Istraga dokazala: Nastavnici nemirne učenike tjerali na borbu u kavezima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učitelji jedne škole u američkom gradu Dallasu nemirne učenike slali su u posebno izrađene kaveze za borbu te ih poticali na međusobno odmjeravanje snaga.

Jedan od zabrinutih roditelja upozorio je vlasti da se u školi odvija zabava u gladijatorskom stilu te izjavio da je njegov sin došao kući s natečenom rukom, piše Sky News. Donald Moten, koji je između 2003 i 2005., kada su se prijavljeni incidenti događali, obnašao dužnost ravnatelja škole, optužen je za tjeranje zaštitara da učenike šalju u kaveze i potiču nasilje. Opovrgao je sve optužbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dimenzija 2x2 metra Strašno: Škola napravila kavez za učenika s autizmom Slika nije dostupna Najobičniji kavez FOTO Pogledajte čime ovi seljani putuju na posao i u školu

Cortland Williamson, jedan od učenika, rekao je majci da se morao boriti u kavezu punih deset minuta. Ostali učenici za to su vrijeme stajali oko kaveza te na sav glas navijali i podupirali tučnjavu. Gospođa Williamson sina je nakon toga ispisala iz škole. 'Rekla sam, sada je dosta', zaključila je tada zabrinuta majka.

Zaposlenici škole znali što se događa

Mnogi zaposlenici škole znali su za organizirane tučnjave u kavezima koje su se događale u razdoblju od 2003. do 2005. godine, rezultat je provedene istrage. 'Više od svega, šokiran sam i zbunjen da se takvo što moglo događati pred očima profesora', rekao je zapanjeni član školskog vijeća. Protiv nikoga nije podignuta optužnica i nije poznato je li netko od učenika ikada zatražio liječničku pomoć te je li netko od nastavnika kažnjen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene