Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže uhićenje policajca

Nastavljeni prosvjedi zbog smrti Michaela Browna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon pokopa 18-ogodišnjeg crnog tinejdžera Michaela Browna više od stotinu prosvjednika izašlo je u utorak na ulice St. Louisa zahtijevajući uhićenje policajca koji ga je prije gotovo tri tjedna ustrijelio.

Prosvjednici su mirno hodali po gradu St. Louisu zahtijevajući uhićenje policajca Darrena Wilsona koji je ustrijelio nenaoružanog mladića u Fergusonu u saveznoj državi Missouri 9. kolovoza kao i smjenu policijskih čelnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilni prosvjedi Obama bijesan zbog Fergusona: Nemam nikakve sućuti za one koji uništavaju vlastitu zajednicu! Slika nije dostupna Sukobi s policijom FOTO Kaos u Fergusonu: Dvije osobe ustrijeljene, a 31 uhićena!

Navečer je skupina od oko 30 osoba hodala ulicom Fergusona koja je danima bila središte prosvjeda, no atmosfera je bila tiha a policija prisutna u puno manjim brojevima nego prije.

Brownova smrt usmjerila je pažnju svijeta na rasne odnose u SAD-u.

U ponedjeljak su tisuće vjernika odale počast mladom američkom crncu čija je smrt mecima policajca bijelca probudila duh rasizma u SAD-u.

Posljednje zbogom Michaelu Brownu: Okupilo se tisuće ljudi

Okružena brojnim crnim uglednicima, obitelj mladića čije lice se isticalo na brojnim transparentima, zatražila je da se od mladog Michaela, ubijena 9. kolovoza u gradiću Ferguson, oproste u miru, bez svađa i gorčine.

Brownova smrt 9. kolovoza izazvala je dva tjedna prosvjeda povremeno nasilnih pa je bio uveden policijski sat i raspoređena Nacionalna garda kako bi se održavao mir.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene