Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo 56 osoba

Dosad najveća akcija spašavanja - Uključeno 1.300 spasilaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljena potraga za preživjelima u Ohotskom moru, u akciji uz pomoć 26 brodova i helikoptera spašena su 63 od 132 člana posade.

Ruske vlasti nastavljaju potragu za preživjelima nakon brodoloma ruskoga ribarskog broda u Ohotskom moru blizu Kamčatke, u kojemu je smrtno stradalo najmanje 56 osoba, prenose agencije o dosad najvećoj akciji spašavanja u kojoj sudjeluje 1.300 spasilaca.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Potopljen ruski desantni brod u Crnom moru napad pomorskim dronovima VIDEO Ukrajinci potopili još jedan ruski brod, objavljena snimka: "Uništili smo Cezara"

U akciji uz pomoć 26 brodova i helikoptera spašena su 63 od 132 člana posade, izvijestile su ruske vlasti koje tragaju za preostalih 13. Glasnogovornica ministarstva za izvanredna stanja Kamčatke Tatjana Jukmanova rekla je da je "devet osoba u kritičnom stanju", a "ostali bez svijesti ili su u šoku".

Havarija kod Kamčatke: 54 ribara poginulo, 15 nestalo u potonuću broda hladnjače

Još nije jasno što je uzrok potonuća 26 godina starog broda. Lokalni dužnosnici nagađaju da je posada možda prekršila pravila o sigurnosti pretovarivši plovilo što je moglo narušiti ravnotežu, no vjerojatnije je da je brod udario u nešto s obzirom na to da je na boku u blizini strojarnice vidljivo vanjsko oštećenje.

Ruski ministar za izvanredna stanja Vladimir Puškov za Reuters je rekao da se zasad istražuje deset mogućih uzroka nesreće.

U brodolomu migranata na Mediteranu 200 nestalih

Brod-hladnjača isplovio je iz Vladivostoka 3. siječnja, izvijestilo je rusko Povjerenstvo za istragu koje istražuje okolnosti potonuća. Guverner Sahalina kazao je da je brod potonuo vrlo brzo, točnije u roku od pola sata, prenosi AFP.

Na brodu od 5.700 tona dugom 104 metra koji je plovio pod ruskom zastavom plovilo je 78 ruskih državljana, 42 Burmanaca, pet stanovnika Vanuatua, četiri Ukrajinca i troje Latvijaca, izvijestili su ruski istražitelji, dodajući da je istragom predviđen razgovor s članovima posade i upravom tvrtke.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene