Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova tragedija

U brodolomu migranata na Mediteranu 200 nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 200 migranata nestalo je na moru u brodolomu dvaju plovila u vodama Libije, po priči devet preživjelih koje je spasila talijanska obalna straža, izvijestilo je u srijedu više međunarodnih organizacija.

"Devetero ih je živo i zdravo nakon četiri dana na moru. Ostalih 203 utopilo se", objavila je na Twitteru Carlotta Sami, glasnogovornica UNHCR-a u Italiji, govoreći o "velikoj i strašnoj tragediji".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Migranti tijekom operacije spašavanja Blizu otoka Lampedusa Tragedija na Mediteranu: U brodolomu poginuo 41 migrant, samo nekoliko ih je preživjelo

Devetero preživjelih koji govore francuski i vjerojatno su podrijetlom iz Zapadne Afrike stiglo je u srijedu ujutro na talijanski otok Lampedusu.

Po prvim podacima Međunarodne organizacije za migracije, krenuli su u subotu s libijske plaže na dva gumena čamca sa 100 osoba u svakom koji su potonuli vjerojatno u ponedjeljak.

U istoj zoni obalna straža je u nedjelju u teškim uvjetima spasila drugo plovilo koje je krenulo iz Libije sa stotinjak migranata. Sedam ih je već bilo mrtvo od hladnoće kad su došli spasioci, a 22 ih je preminulo tijekom duga puta do Lampeduse. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene