Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se protuteroristička akcija

Ukrajina: Pronađena tijela, bili su mučeni do smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se protuteroristička opecija na istoku Ukrajine - to je odlučio privremeni predsjednik te zemlje nakon što su pronađena tijela dviju osoba. Sumnja se da su mučene do smrti.

Privremeni ukrajinski predsjednik Oleksandr Turčinov naredio je nastavak protuterorističke operacije na istoku zemlje nakon što su kod Slavjanska pronađena tijela dviju osoba. Jedan od njih je lokalni političar otet prošle srijede. Navodno su mučeni do smrti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oporba odlučuje sutra SAD i Rusija pozvali UN da objavi datum pregovora za Siriju Slika nije dostupna U jeku pariških napada Kerry: Svjedoci smo srednjovjekovnog i modernog fašizma

Strani mediji javljaju kako ukrajinsko ministarstvo obrane tvrdi i da je iznad Slavjanska iz automatskog oružja pogođen izvidnički zrakoplov zbog čega je bio prisiljen na prinudno slijetanje. Nekoliko metaka pogodilo je Antonov An-30 turbopropelerski izviđački zrakoplov, ali je uspio sigurno sletjeti, reklo je ministarstvo u priopćenju. U incidentu nitko nije ozlijeđen.

Nove sankcije Moskvi?

Američki državni tajnik John Kerry rekao je u telefonskom razgovoru u utorak ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu da bi Washington Rusiji mogao nametnuti dodatne sankcije, ako se napetosti u istočnoj Ukrajini ne smire.

Kako javlja Reuters pozivajući se na visokog američkog dužnosnika, u razgovoru s Lavrovim Kerry je izrazio duboku zabrinutost zbog nedostatka pozitivnih ruskih koraka koji bi vodili smirivanju stanja, a pritom je naveo i da separatisti nastavljaju sa zauzimanjem sjedišta institucija u istočnoj Ukrajini, da otimaju novinare i civile i drže ih zatočenima. Pozvao je Rusiju da ublaži retoriku, da na diplomatski način s OESS-om i ukrajinskom vladom riješi problem, da se one koji su zaposjeli zgrade pozove na predaju oružja i da odstupe u zamjenu za pomilovanje .

Biden najavio najvažniji događaj u povijesti Ukrajine

Dužnosnik je rekao kako je Kerry također ponovio da će nedostatak napretka u provedbi prošlotjednog Ženevskog sporazuma rezultirati povećanjem sankcija Rusiji .

U Moskvi je rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo kako je ruski ministar vanjskih poslova Lavrov u telefonskom razgovoru s američkim državnim tajnikom Kerryjem rekao kako Kijev mora poduzeti hitne korake za provedbu toga sporazuma čiji je cilj smiriti krizu u Ukrajini.

John Kerry je razgovarao i s ukrajinskim premijerom Arsenijem Jacenjukom kojemu je rekao da Kijev mora poduzeti korake na smirivanju napetosti, uključujući napredak vezan uz zakonsko reguliranje amnestije, proširenje nacionalnog dijaloga o ustavnoj reformi u koji treba uključiti predstavnike svih regija te blisko surađivati s Promatračkom misijom . (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene