Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grobnica ili posao ubojice

Narkokarteli prisiljavali zatočenike na gladijatorske borbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovci drogom u Meksiku otimali su putnike iz autobusa i prisiljavali ih da se bore jedni protiv drugih kao gladijatori, pri čemu su gubitnici završavali u masovnoj grobnici a pobjednici su za nagradu postajali ubojice, rekao je jedan narkotrafikant za dnevni list The Houston Chronicle.

Borbe su pokrenuli članovi kartela Zetas, a nazvane su 'Tko će biti sljedeći ubojica?', rekao je trgovac drogom, koji je pristao razgovarati s Chronicleom pod uvjetom anonimnosti, prenosi u srijedu CNN.

'Gladijatori' bi se koristili mačetama, čekićima i palicama. 'Oni bi čovjeka rasjekli na komadiće', piše list, citirajući riječi trgovca drogom. Pobjednike su Zetasi slali u samoubilačke misije na područje suparničkog narko-kartela, dok su gubitnici završili u masovnim grobnicama, rekao je on za Chronicle. Narkotrafikant je rekao da nije bio svjedok tih borbi, već su mu o njima pričali članovi bandi.

Američki policijski službenici rekli su za Houston Chronicle da nisu znali za borbe gladijatora, ali im priča trgovca drogom zvuči uvjerljivo s obzirom na eskalaciju nasilja u Meksiku. (Hina)

Pročitajte i ovo Ovidio Guzmán López Optužbe za drogu El Chapov sin izručen SAD-u! Naručio ubojstvo pjevačice koja je odbila nastupiti na njegovu vjenčanju Prizori potjere Privedeno 11 osoba VIDEO Pogledajte dramatičnu pomorsku potjeru krijumčara koji pokušavaju pobjeći sa četiri tone kokaina

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene