Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost iza brze vožnje

Napravili reklamu toliko brutalnu da se ne smije prikazivati prije 21 sat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šokantna kampanja protiv brze vožnje izazvala je kritike, međutim dužnosnici tvrde da vrlo jasno prikazuje rizike koji se pojavljuju pri velikoj brzini.

Reklama za kampanju protiv brze vožnje u Irskoj toliko je brutalna da je zabranjeno njezino prikazivanje prije 21 sat.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko je Nicholas Rossi? Očajni pokušaji da izbjegne suđenje: Muškarac optužen za silovanja lažirao smrt, njegov novi plan je još biziarniji Ilustracija Divljao po autocesti Mercedesom jurio 228 kilometara na sat: Onda su ga uhvatili presretači i dali mu "čestitku"

Radnja je sljedeća: muškarac prebrzo vozi na otvorenoj cesti, u jednom trenutku gubi kontrolu nad vozilom, prevrće se, a automobil pada na skupinu djece na pikniku u prirodi.

U pozadini se čuje akustična verzija pjesme Guns N' Rosesa 'Sweet Child o' Mine'.

VIDEO Nakon ovoga su shvatili kako je dovoljna sekunda da izgube život

Cilj oglasa bio je podsjetiti da je od 2000 godine 28 djece, što je otprilike jednako broju djece u razredu osnovne škole, poginulo u nesrećama za koje je kriva prebrza vožnja.

Kampanja je privukla brojne kritike. Među ostalim pale su optužbe da želi poboljšati društveno ponašanje korištenjem noćne more.

Ministar Mark Durkan brani video, kao i pomoćnik načelnika policije Stephen Marzin koji je objasnio da oglas vrlo jasno i oštro prikazuje rizike koji se pojavljuju kod velike brzine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene