Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od ruskih dokumenata

Snowden ipak ostaje na aerodromu, vrijeme krati uz 'Zločin i kaznu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su na aerodromu Šeremetjevo 'potvrdili' da je Edward Snowden dobio ruske dokumente potrebne za napuštanje tranzitne zone, njegov je pravni zastupnik to zanijekao.

Unatoč ranijim informacijama s moskovskog aerodroma Šeremetjevo, s kojeg su većini vodećih svjetskih medija 'potvrdili' da je bivši američki špijun Edward Snowden dobio dokumente potrebne za napuštanje tranzitne aerodromske zone, Snowdenov pravni zastupnik Anatolij Kučerena tijekom dana je sve demantirao.

Pročitajte i ovo Moskva Nisu zadovoljni Rusija zaprijetila Americi i Europi: "Ovo je krađa, vi ste lopovi! Odgovor će biti iznimno oštar" Crveni trg, Moskva - 2 rat dronovima Rusija tvrdi da je oborila dva ukrajinska drona kod Moskve i Sankt Peterburga

>> Njemačke tajne službe umanjuju razmjere suradnje s NSA-om

Kako javlja BBC, Kučerena je okupljenim novinarima na Šeremetjevu kazao da je Snowdenov zahtjev za privremenim azilom u Rusiji i dalje na razmatranju te da on danas nije dobio nikakve ruske dokumente.

'Moram reći da je on nestrpljiv i nadam se da će se njegova situacija razriješiti u najskorijoj budućnosti. Rusija se prvi put suočava s ovakvim slučajem i to iziskuje vremena', rekao je Kučerena, a prenosi Reuters.

Snowden dobio čistu odjeću i 'Zločin i kaznu'

Snowden će tako do daljnjega vrijeme morati kratiti u tranzitnoj zoni Šeremetjeva, u kojoj boravi još od 23. lipnja, kada je tamo došao iz Hong Konga. Kučerena mu je danas donio opranu odjeću te nekoliko knjiga - 'Zločin i kaznu' Fjodora Mihajloviča Dostojevskog te zbirku kratkih priča Antona Pavloviča Čehova.

Bivšeg zaposlenika CIA-e i suradnika NSA, koji je nedavno razotkrio jedan od najstrože čuvanih američkih programa praćenja i nadzora, vlasti u domovini traže zbog nekoliko kaznenih djela odavanja tajni, a postoji velika bojazan kako eventualnim puštanjem još informacija, može dodatno naštetiti američkoj obavještajnoj službi. Amerikanci traže njegovo izručenje, kako bi mu sudili u SAD-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene